Bestanden delen in OneDrive nu met vervaldatum!

Gepubliceerd op: 22 augustus 2024Geschreven door:

OneDrive, de cloudopslagservice van Microsoft, heeft onlangs een nieuwe functie geïntroduceerd die gebruikers meer controle geeft over hoe en wanneer hun bestanden worden gedeeld. Met deze update is het nu mogelijk om bestanden te delen met een specifieke vervaldatum, waardoor de toegang tot de gedeelde inhoud na een bepaalde periode automatisch wordt ingetrokken.

Nieuwe deelmogelijkheden in OneDrive: Delen met een Vervaldatum

De nieuwe deelfunctie van OneDrive maakt het mogelijk om een koppeling te creëren die verloopt op een door de gebruiker ingestelde datum. Dit betekent dat de ontvanger van de koppeling alleen toegang heeft tot het bestand of de map tot de opgegeven datum. Na deze datum wordt de koppeling ongeldig en kan het bestand of de map niet meer worden geopend via die koppeling.

Hoe deel je bestanden met een vervaldatum in OneNote?

Het instellen van een vervaldatum voor een gedeelde koppeling is eenvoudig:

1. Klik op de knop voor delen voor het gewenste bestand of de gewenste map om het dialoogvenster Delen te openen.

 

2. Klik op de knop (tandwiel) ‘Instellingen voor koppeling’.

 

3. Je kunt nu klikken op ‘Vervaldatum instellen’ om een datum op te geven waarop de koppeling verloopt.

Voordelen van het instellen van een vervaldatum voor gedeelde bestanden

Het instellen van een vervaldatum voor bestanden die je deelt via OneDrive biedt verschillende voordelen:

  • Beveiliging: Door een vervaldatum in te stellen, kunnen gebruikers voorkomen dat gevoelige informatie langer dan nodig beschikbaar blijft.
  • Controle: Gebruikers hebben nu meer controle over hun gedeelde bestanden en kunnen bepalen hoe lang deze toegankelijk zijn voor anderen.
  • Gemak: Het proces om een vervaldatum in te stellen is gebruiksvriendelijk en kan helpen bij het beheren van projecten en samenwerkingen.

De nieuwe deelmogelijkheden in OneDrive, inclusief het delen tot een bepaalde datum, zijn een welkome toevoeging voor zowel persoonlijke als professionele gebruikers die op zoek zijn naar meer controle en beveiliging bij het delen van hun bestanden. Met deze functie blijft OneDrive een competitieve en veelzijdige optie in de wereld van cloudopslag en samenwerking.

Wil je meer weten over hoe je OneDrive nog beter kunt gebruiken om je bestanden en mappen te delen? Bekijk dan onze OneDrive training eens of neem direct contact met ons op. Wij helpen je graag verder!

Ed Hartskeerl
AVK Trainer en Microsoft 365 specialist