De Office app: Alle Office programma’s nu samen in één handige app

Gepubliceerd op: 17 december 2019Geschreven door:
Office app

Bespaar ruimte op je mobiel en beschik over nieuwe Office functionaliteiten, gebundeld in 1 app..

Plaats onafhankelijk werken dat doen we allemaal steeds meer. Je mail checken op je mobiel, zit bij de mail een bijlage in Excel… Die wil je graag even zien en openen. Voor het openen van Microsoft apps op je telefoon zit er niets anders op dan het downloaden van alle apps afzonderlijk. Daar is nu gelukkig een einde aangekomen.

Microsoft bundelt Word, Excel, PowerPoint en Office Lens in 1 app! Hierdoor werkt de app vele malen sneller en bespaart het ruimte op je mobiel. PowerPoint presentaties kun je simpelweg aanpassen en natuurlijk in presentatiemodus zetten. Stream deze vanaf je mobiel naar de beamer en klaar.

In het dashboard vind je een overzichtelijk overzicht van je laatst gebruikte bestanden die zijn opgeslagen op je mobiel of in de Cloud. Tevens kun je zoeken naar documenten van je organisatie.

Wat ik zelf een hele mooie toepassing vind is de ingebouwde camera. Maak een foto van een tekst document en de app zet deze moeiteloos voor je om in een Word document. Nog mooier, een gefotografeerde tabel zet je op dezelfde manier gemakkelijk over naar Excel!

Documenten draadloos delen met andere telefoons of laptop? Geen probleem! Je kunt bestanden draadloos overzetten of ontvangen.

De vertrouwde apps als Excel, Word en PowerPoint blijven nog en worden nog een langere tijd ondersteund. Heeft deze app ook een nadeel? Ik heb er 1 kunnen vinden. Je kunt (tot nu toe) de app maar 1x openen. Dit betekent dat je niet een Word en Excel bestand bijvoorbeeld gelijktijdig open kunt  zetten.

De app is momenteel beschikbaar als Betaversie voor Android. Via deze link kun je jezelf aanmelden en de app gratis downloaden via de Playstore. Op dit moment is de Beta app niet (meer) beschikbaar voor IOS. Natuurlijk houden we je op de hoogte zodra deze beschikbaar weer beschikbaar is.

Gerelateerde trainingen