Microsoft 365 Copilot

Ga ook slimmer werken met
Microsoft 365 Copilot!

Om optimaal gebruik te maken van Microsoft 365 Copilot, heb je meer nodig dan alleen een training!

Slimmer werken met Microsoft 365 Copilot

Microsoft 365 Copilot is een krachtige AI-assistent die mensen, teams en organisaties helpen om sneller, beter en creatiever te werken met de Microsoft 365 apps. Microsoft 365 Copilot kan bijvoorbeeld helpen met het schrijven van teksten, het maken van presentaties, het analyseren van data, het voorbereiden van vergaderingen en nog veel meer. Microsoft 365 Copilot leert van jouw eigen data, je voorkeuren en je werkgewoontes en geeft gepersonaliseerde suggesties en feedback.

Microsoft 365 Copilot implementatie is specialistenwerk

Om optimaal gebruik te maken van Microsoft 365 Copilot, heb je meer nodig dan alleen een training. Je hebt een visie nodig op hoe je AI wilt inzetten in de organisatie, een governance plan om de veiligheid en de kwaliteit van data te waarborgen, en een adoptiestrategie om medewerkers te motiveren en te begeleiden bij de verandering. Dat is specialistenwerk en AVK heeft die specialisten in huis!

Onze aanpak bij Microsoft 365 Copilot Trajecten

Wij zijn AVK, een trainings- en adviesbureau gespecialiseerd in maatwerk verandertrajecten. Sinds 1984 is het onze passie om het werk slimmer, sneller en leuker te maken met bestaande of nieuwe hulpmiddelen.

Door onze jarenlange ervaring met o.a. Microsoft 365, slim digitaal samenwerken, Compliance by design: privacy, security en archivering, beschikken wij over de benodigde kennis en ervaring om dit soort projecten in goede banen te leiden, naar volle tevredenheid van onze klanten.

Onze aanpak om nog slimmer te werken met Microsoft 365 Copilot bestaat uit de volgende stappen:

 • Analyse: we brengen de huidige situatie, wensen en doelen in kaart en bepalen de scope en de planning van het traject.
 • Advies: we geven advies over de beste manier om Copilot te implementeren in jouw organisatie, rekening houdend met uw visie, governance, use cases, techniek en adoptie.
 • Traject: we voeren het traject uit volgens het afgesproken plan, waarbij we zorgen voor een goede communicatie, training, coaching, ondersteuning en borging.
 • Metingen: we meten de resultaten van het traject, zowel op het gebied van kennis, gedrag, tevredenheid als productiviteit.

Maatwerk Microsoft 365 Copilot Trainingen

Al onze trainingen bieden we aan op basis van maatwerk. Wij kunnen helpen met het ontwikkelen van een visie, het trainen van de gebruikers en zelfs het samen ontwikkelen van een eigen Copilot oplossing, met Copilot Studio of een eigen GPT.

Wij bieden verschillende trainingen aan om jou en je collega’s te leren hoe je Copilot slim kunt gebruiken in je werk. Onze trainingen zijn interactief en praktijkgericht. Onze op maat gemaakte Copilot trainingen kunnen op basis van een thema worden samengesteld, afhankelijk van de wensen en behoeften van jouw organisatie. Mogelijke onderwerpen die in de trainingen kunnen voorkomen zijn:

Copilot Architectuur

Verantwoord AI gebruik

Prompting

Copilot in jouw apps

 • Word, Excel, PowerPoint, OneNote
 • Outlook
 • MS Teams
 • Andere apps zoals Loop, Forms, Planner, SharePoint en Whiteboard

Copilot in Edge

 • Werken met AI en een LLM, prompten
 • Genereren van tekst en afbeeldingen
 • Slimmer werken met Copilot

Copilot werkscenario’s en use cases

Copilot kan je enorm helpen met verschillende taken en scenario’s in het werk. Hieronder geven we een aantal voorbeelden van hoe Micrsoft 365 Copilot je kan ondersteunen in de Microsoft 365 apps:

 • Schrijven in Word en Outlook: Copilot kan helpen met het schrijven van teksten, het samenvatten van documenten, het geven van feedback op teksten, het uitleggen van begrippen en het genereren van afbeeldingen.
 • Communicatie met bijvoorbeeld Outlook: Copilot kan helpen met het beheren van je e-mail, het opstellen van berichten, het plannen van afspraken, het bijpraten van collega’s en het volgen van taken.
 • Data & Excel: Copilot kan helpen met het analyseren van data, het maken van grafieken, het formuleren van formules, het vinden van inzichten en het voorspellen van trends.
 • Presenteren met PowerPoint: Copilot kan helpen met het maken van presentaties, het voorbereiden van je verhaal, het animeren van dia’s, het toevoegen van sprekersnotities en het krijgen van feedback.
 • Teams: Copilot kan helpen met het samenwerken in teams, het organiseren van vergaderingen, het notuleren van vergaderingen, het delen van bestanden, het chatten en het op de hoogte blijven, ook als je een vergadering hebt gemist of te laat aansluit.
 • OneNote: Copilot kan helpen met het maken van notities, het structureren van informatie, het toevoegen van links, het integreren met andere apps en het zoeken van documenten.
 • Andere apps: Copilot kan je ook helpen in andere apps, zoals Loop, Forms, Whiteboard, Viva, Copilot Lab en Power Automate.

Maatwerk Microsoft 365 Copilot Trajecten en Diensten

Naast de implementatie van Copilot en het verzorgen van maatwerk trainingen helpen we organisaties ook met:

 • Het ontwikkelen van eigen content, zoals video’s, handleidingen, e-learnings en microlearnings.
 • Het doen van metingen, zodat je zeker weet dat je het optimale uit je Copilot investering haalt. Van toetsen, kennis- en gedragsmetingen tot dashboards.
 • Ludieke manieren om Copilot te lanceren. Zoals een zakelijk spel, een pubquiz, een spannende escaperoom of workshops.

Wil je meer weten over onze aanpak bij een Microsoft Copilot traject?
Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek. Wij helpen je graag verder!

Download de Microsoft 365 Copilot Brochure

Neem vrijblijvend contact met ons op

Een greep uit tevreden klanten van AVK

Microsoft Copilot Trainingen

 • Microsoft Copilot Training

  Microsoft Copilot Training

 • Copilot elearning videoreeks

  Copilot eLearning videoreeks