Microsoft Teams gaat Skype for Business vervangen

Gepubliceerd op: 26 oktober 2017Geschreven door:
Microsoft teams

Microsoft gaat Teams inzetten als dé standaard in zakelijke communicatie.

Microsoft-Teams is nog geen jaar op de markt, maar gaat de rol overnemen van Skype for Business (Skype voor Bedrijven). Op een Microsoft conferentie op 25 september 2017 onthulde Microsoft (zie de Teams blog van Microsoft) dat het voornemens is om Skype for Business te vervangen door Microsoft-Teams.

Skype for Business (uit 2015) is de voortzetting van Microsofts vorige zakelijke communicatie app, genaamd Lync. Met de komst van Microsoft Teams kon al worden vermoed dat Skype for Business uiteindelijk verdwijnen zou, aangezien Teams al vele Skype functionaliteiten in zich heeft.
Volgens Microsoft gaat de ontwikkeling van Skype razendsnel, en zullen vernieuwde technieken voor ‘voice’, ‘video’ en ‘meeting’ binnen afzienbare tijd binnen Teams worden geïntegreerd.

Microsoft introduceerde een nieuwe visie voor communicatie tussen mensen en organisaties over de vraag: hoe maak je vergaderingen productiever, kun je de gehele levenscyclus van de vergadering (ervoor, tijdens en erna) sturen en managen, en beheer je de communicatie er omheen?
Kern van de visie is Microsoft Teams, waarmee alle gesprekken, vergaderingen, documenten, Office apps en andere gegevensbronnen bij elkaar worden gehouden voor het ‘teamwork’ in Office365.

Volgens Microsoft heeft Teams zich, in slechts zes maanden sinds de lancering, wel bewezen en wordt Teams nu gebruikt door meer dan 125.000 organisaties over de hele wereld.

Een volgende stap in de ontwikkeling van Teams moet dan zijn de mogelijkheden van ‘calling’ en ‘meeting’ te verbeteren. Microsoft wil de vertrouwde Skype-ervaring in iedere vergaderzaal overnemen in Teams. Met toegevoegde Outlook-integratie, gast-toegang en innovatieve audio/voice/video mogelijkheden voor ‘calling’ en ‘conferencing’. Zo zal Teams evolueren tot de primaire client voor intelligente communicatie in Office 365, die uiteindelijk de huidige Skype for Business moet gaan vervangen.

Skype for Business gaat (nog) niet verdwijnen. Microsoft zegt ondersteuning te blijven bieden aan gebruikers van Skype for Business. Voor klanten die nog niet willen overstappen naar de service in de cloud komt er een nieuwe versie van de Skype voor Business Server, naar verwachting volgend jaar. Teams en Skype kunnen zolang naast elkaar worden gebruikt voor evaluatiedoeleinden om te ontdekken wat het beste is voor de organisatie.

Maar Microsoft zet volop in om Office 365 gebruikers over te halen over te stappen op Teams als de belangrijkste communicatie-platform in plaats van te vertrouwen op Skype for Business.

(zie ook ons blog: “De booming business van samenwerkingssoftware zoals Slack“)