Microsoft Teams blijft vernieuwen!

Gepubliceerd op: 21 februari 2019Geschreven door:
Microsoft Teams

MS Teams blijft veranderen, in positieve zin natuurlijk!

MS Teams blijft veranderen! Hieronder zie je een voorbeeld van een bibliotheek met bestanden van een team, maar nu met meer kolommen en de mogelijkheid zelf kolommen toe te voegen. Je kunt nu ook nieuwe weergaven maken in deze bibliotheek (bestanden in Teams) zodat je alleen de bestanden ziet die je wilt zien, in de volgorde die voor jou het prettigste is.

Je kunt ook direct vanuit Ms Teams bestanden synchroniseren met je PC of laptop zodat je ook als je geen verbinding hebt, je toch kunt doorwerken aan je bestanden.

1 ms teams bibliotheek

Het laatste nieuws direct te lezen in Ms Teams

In een moderne SharePoint site kun je gemakkelijk nieuws publiceren voor je team, of op een communicatiesite voor de hele organisatie. Het laatste nieuws wordt automatisch bovenaan geplaatst en het oudere nieuws eronder. Zonder Ms Teams te verlaten kunnen jij en je team direct in Ms Teams nu ook deze nieuwssite bekijken. Je ziet dus dat er steeds minder redenen zijn om Ms Teams te verlaten zodat je al je dagelijkse werkzaamheden kunt doen in 1 applicatie!

2 ms team nieuws 2

Je lijsten direct invoeren en wijzigen in Ms Teams.

Je kunt nu ook de lijsten die je maakt in SharePoint (hieronder een voorbeeld van een “Uitlenen materiaal” lijst) direct in Ms Teams bekijken en bewerken zonder naar SharePoint te gaan. Hoe handig is dat? Welke gegevens wil je nu direct en actueel bekijken? Koppel deze gegevens dan direct aan je team zodat alle leden deze gegevens kunnen toevoegen, wijzigen of bekijken.

3 ms teams lijst

Koppel je Moderne SharePoint site aan een Ms Teams.

Als je al met SharePoint werkt en toch graag alle functionaliteiten van Ms Teams wilt gebruiken kun je nu gemakkelijk je SharePoint site koppelen aan Ms Teams. In de afbeelding hieronder zie je rechtsonder in het blauwe kader die mogelijkheid staan.

4 van sp naar ms teams

Als je daar op klikt wordt er voor deze SharePoint site een Team gemaakt!

5 gelukt ms teams gemaakt

Vervolgens klik je op “Klik hier om Naar uw team te gaan” en daar zie je jouw SharePoint site nu ook als een Ms Team!

6 ms teams resultaat

Meer weten over Teams?

Je raadt het al, wij zijn nog altijd erg enthousiast over Teams sinds we er zelf mee zijn gaan werken. We raden MS Teams dan ook van harte aan voor jouw organisatie. Ben je niet bekend met Teams of hebben jullie het wel maar doe je er eigenlijk niets mee? Neem dan eens contact met ons op of bekijk de training MS Teams eens. Wij laten je graag zien wat je er allemaal mee kan en waarom wij vinden dat Teams echt een game changer is op kantoor!