MyAnalytics, ontdek je gewoonte en werk slimmer!

Gepubliceerd op: 31 oktober 2019Geschreven door:
MyAnalytics

Analyseer jouw eigen werkgedrag, vergoot je focus en krijg meer balans

MyAnalytics analyseert jouw digitale wereld door bijvoorbeeld te kijken hoeveel je gebruik maakt van je mail, hoeveel afspraken je in je agenda hebt staan met anderen (vergaderen) met wie je het meeste contact hebt en hoeveel tijd je besteed aan samenwerken. Hoeveel tijd houd je dan over om gefocust te werken en hoeveel tijd heb je om jezelf op te laden?

Kortom MyAnalytics helpt jou beter om te gaan met je tijd en energie. Dit alles wordt gedaan aan de hand van wat jij gedurende de werkdag doet met je mail, wat voor afspraken je in je agenda zet, hoeveel vergaderingen je hebt en hoeveel chats, mails en oproepen je beantwoordt tijdens de stille uren (eigenlijk dus buiten werktijd).

Zo wordt gekeken hoe het gaat met jouw welzijn, kun jij je werk loslaten om op te laden of blijf je ook in je vrije uren bezig met je werk?

Waar bemoeit die computer zich mee?

Het is natuurlijk de vraag (en best even wennen) of de computer je dat moet vertellen ?. Gelukkig mag je zelf bepalen of je hier iets mee doet!

Bedenk dat de analyse van deze tool je alleen maar wil helpen en dit jouw uren zijn die jij hebt vermeld, mailtjes die jij hebt verzonden en gesprekken die jij hebt gevoerd. Er wordt overal uitgelegd hoe aan deze analyse is gekomen en hoe je dit anders zou kunnen doen als dit van toepassing is of waarom het belangrijk is.

Aan de slag met MyAnalytics

Aan de hand van mijn eigen Office 365 account laat ik je in het kort zien hoe MyAnalytics te werk gaat. Om je aan te melden bij MyAnalytics kun je klikken op de app in Office 365 of via de website: myanalytics.microsoft.com.

Bij de configuratie-instellingen is het belangrijk dat je de juiste tijdzone instelt en de juiste werkuren.

MyAnalytics 7 configuratie instellingen

MyAnalytics geeft je vervolgens statistieken voor focus, welzijn en netwerk.

Focus

MyAnalytics 2 Focus 93
Hoeveel tijd heb ik besteed aan focus? 93% in een normale week staat beschikbaar voor focus. Als ik achter het woord “Focus” op het vraagteken klik zie ik de uitleg.

“Beschikbare focustijd is een schatting van de tijd die u de afgelopen 4 weken hebt overgehouden na samenwerking. Tijd voor samenwerking is gebaseerd op vergaderingen, e-mailberichten, chats en oproepen. De tijd die u hebt geblokkeerd in uw agenda zonder andere genodigden, wordt meegeteld met de tijd die beschikbaar is om te focussen.”

En waarom het belangrijk is:
“Het kan wel 23 minuten duren om u weer te focussen als u tussendoor uw e-mail of chat checkt, zelfs als het maar om één bericht gaat.

Je moet het wel leren lezen binnen het kader van jouw werk. Ik verzorg namelijk bijna dagelijks trainingen die meestal van 9 tot 4 in mijn agenda staan. Omdat er in die afspraken niemand anders is uitgenodigd wordt dit gezien als focus. Je bent bezig met wat je moet doen die dag en in mijn geval klopt dit dus.

Welzijn

Inzicht: kunt u het werk loslaten en uw vrije tijd gebruiken om op te laden?
Rustige dagen zijn dagen zonder significante activiteiten buiten uw werkuren van 09:00 tot 17:00
Weekenden zijn opgenomen omdat ze u de kans bieden om uit te rusten van een volle werkweek.

MyAnalytics 4 rustige dagen

Hier zie je dus dat ook de weekeinden worden meegeteld in de analyse.

MyAnalytics 5 onderbrekingen van stiltetijd

Onderbrekingen van de stiltetijd zijn dus de vergaderingen, e-mailberichten, chats/oproepen die je doet “buiten werktijd”.

Netwerk

Hoe ziet je netwerk er uit van de mensen waar je veel of minder vaak mee samenwerkt, wie zijn je externe, nieuwe of belangrijke contacten?
Het wordt hier allemaal voor je bijgehouden en je kunt zien of dit aantal groeit of juist afneemt.

MyAnalytics 6 aantal samenwerkers

Meer informatie

Wil je meer informatie over MyAnalytics of Office 365 in het algemeen? Neem dan gerust contact met AVK op. Wij kunnen volledig ontzorgen bij de overstap naar Office 365 d.m.v. projectbegeleiding, inspiratiesessies, trainingen en eLearning.

Gerelateerde trainingen