Notuleer tip: Notuleren in Excel met dit sjabloon

Gepubliceerd op: 15 april 2014Geschreven door:
Blog-Excel-.jpg

Handig sjabloon voor notuleren in Excel, incl. agenda, acties en besluitenlijst

Vergaderen kost ons veel tijd. De notulist kost het daarnaast ook nog eens veel tijd om de vergadering uit te werken in een wellicht zeer uitgebreid verslag. Frustrerend is het om te merken dat het niet wordt gelezen. In dit blog artikel een oproep te stoppen met te uitgebreide notulen en beknopt te gaan notuleren in bijgevoegde sjabloon.

Notuleren is een intensieve taak die je leuk maakt door er vernieuwend mee om te gaan. Er zijn de laatste tijd allerlei interessante (digitale) ontwikkelingen die het notuleren structureel kunnen veranderen. Denk aan papierloos vergaderen en vergaderen op afstand. Je moet dan wel weten hoe je hierop kunt inspelen. Dat is – ook voor ervaren notulisten – toch even wennen. De aandacht van de notulist ligt minder bij de uitwerking achteraf en meer bij de voorbereiding. Bovendien is het nu nog belangrijker om goed en snel met je digitale tools te kunnen omgaan. Door notuleren anders te benaderen zorg je er dan voor dat je tijd kan besparen. Bijvoorbeeld door geen uitgebreide uitgeschreven notulen meer te maken maar te blijven bij de kern.

  • Agenda voor de vergadering
  • Per agendapunt de acties, besluiten en opmerkingen bijhouden
  • Vaste gegevens niet telkens over hoeven te nemen.

Notuleren met de laptop of tablet scheelt al veel uitwerk tijd. Nog beter zou zijn als je tijdens de vergadering de notulen meteen af kan hebben. Zodoende hoef je na de vergadering niet meer uit te werken en dus bespaar je veel tijd.

In dit blog artikel een Excel sjabloon waarmee je in 1 Excel document alle gegevens kunt vastleggen. Dus niet een apart document voor de agenda, de opmerkingen, de acties en de besluiten, maar 1 document met alles er in.

Leuke tip is bijvoorbeeld om het sheet tijdens de vergadering open te zetten op de laptop van de notulist en het scherm van de notulist te delen met de groep via bijvoorbeeld een beamer.

Dat is nog eens moderne vastlegging tijdens de vergadering.

Klik hier om het Excel notuleer sjabloon te downloaden