Nieuw in 2018 in Microsoft Teams

Gepubliceerd op: 21 augustus 2018Geschreven door:
Blog-nieuw-in-Teams.jpg

Ons favoriete samenwerkingsprogramma blijft vernieuwen!

In Teams kun je nu het nieuws wat iemand in SharePoint heeft gepubliceerd ook direct in je Team lezen. Dus als de werkwijze van jouw afdeling is om wekelijks informatie op SharePoint te zetten, dan kan dit nu nog makkelijker gelezen worden door alle teamleden. Bijvoorbeeld op je telefoon of laptop, je kunt nu dankzij de cloud en de Teams app overal en altijd up to date blijven.

1 Nieuws in team

Nu kun je nog alleen een pagina of bibliotheek in Teams zetten maar binnenkort kun je ook lijsten en Webparts in Teams zetten zodat je steeds beter kunt samenwerken in deze handige app.

Sjablonen en archief

Tot nu toe moest je een nieuw Team helemaal vanaf een blanco sjabloon opzetten en inrichten. Maar nu wordt het mogelijk om een bestaand Team dat je gemaakt hebt te hergebruiken als nieuw Team, dus eigenlijk als een sjabloon. Alle koppelingen zoals de tabs en kanalen kunnen dan hergebruikt worden en hoef je dus niet opnieuw te maken.

Een andere mooie nieuwe mogelijkheid is om het Team te archiveren. Op deze manier heb je alle gesprekken, bestanden, planningen bewaard maar mag je niets meer wijzigen.

Dat doe je als volgt:
Linksonder in Ms Teams heb je een tandwiel gekregen.

2 Lid worden van een Team tandwiel

Als je daarop klikt zie je alle Teams met daarbij aangegeven of je lid bent of eigenaar. Daarachter kun je direct zien hoeveel personen er lid zijn van het team en of dit een privé Team is of openbaar en of dit Team bij jouw favoriet is (via het sterretje). Best een handig overzicht dus.

3 overzicht lidmaatschap personen type

Als je eigenaar bent van een Team en in dit lijstje op de 3 puntjes klikt, dan kun je een Team archiveren.

4 Team archiveren

Je kunt dan aangeven of je ook de SharePoint-site wilt archiveren waardoor alle bestanden op “alleen lezen” komen te staan. De eigenaar van het team kan deze archivering eventueel ook weer herstellen.

5 ook SP archiveren