Modern studeren en bijleren

Gepubliceerd op: 7 maart 2017Geschreven door:
blog-modern-studeren-bijleren.jpg

Er zijn vele nieuwe manieren van leren, maar welke methode past het beste bij jou?

Waarom eigenlijk?

Ondanks dat alles steeds meer geautomatiseerd lijkt te gaan, hebben we ook steeds minder tijd en moeten we in ons werk vaak ‘meer doen in minder tijd’ met minder collega’s. Als dan ook nog werkprocessen en software wordt vernieuwd en er verwacht wordt dat we daar snel mee kunnen werken, is plaats- en tijdonafhankelijk leren een mogelijke oplossing. Omdat je op elk moment en op bijna elke locatie een video kunt starten of een uitleg kunt lezen met illustraties kun je dus beter bepalen wanneer je iets wilt bijleren of snel even wilt weten hoe je iets moet doen.

Maar welke methodes zijn er dan allemaal?

Klassikaal leren

Natuurlijk verzorgen wij nog vele klassikale workshops en korte inspiratiesessie waar meerdere collega’s tegelijk aanwezig zijn en het geleerde meteen kunnen oefenen of kunnen bekijken. Maar deze zijn niet plaats- en tijdonafhankelijk.

OfficeContent – Online helpdesk en studyportal

OC big

Wij hebben met www.officecontent.nl een zeer uitgebreide helpdesk online gezet. OfficeContent is een digitaal naslagwerk waarin je snel kunt zoeken naar een onderwerp in Office waar je het antwoord via een werkinstructie (stappenplan) kunt lezen. Hier hebben we soms ook extra video’s in opgenomen. Je kunt OfficeContent zelfs als een knop in bijvoorbeeld je Word of Outlook opnemen.

Webinar

Een Webinar is een (vaak gratis) live demonstratie of uitleg over de mogelijkheden van een software programma. Je schrijft je hiervoor in en op een datum en tijd en dan wordt bijvoorbeeld via Skype een uitzending over een onderwerp als bijvoorbeeld Office365 uitgezonden.

Tijdens de live uitzending via het internet die je op je Pc, laptop, tablet of smartphone kunt volgen, kun je dan vaak ook vragen stellen. Om niet allemaal door elkaar te praten wordt vaak gekozen voor een chat oplossing. Je typt je vraag en de presentator geeft een antwoord.

Trainen.Online: e-Learning portal

Blog modern studeren trainen online

Bij ons een zeer populaire oplossing die vaak gekozen wordt door grotere organisaties. Het is voor een grote organisatie erg lastig om de vele medewerkers (in bijvoorbeeld groepen van 10) binnen een termijn van een aantal maanden te trainen of te instrueren over de nieuwe werkprocessen. Dit kan bijvoorbeeld gaan over software of over gedragstrainingen.

Op www.Trainen.Online vind je van te voren opgenomen interactieve eLearning video’s met vragen en opdrachten. De video’s zijn door ervaren docenten opgenomen en worden in een didactische volgorde aangeboden. Elke les wordt afgesloten met 1 of meer vragen om te controleren of je het begrepen hebt.
Een onderwerp in een les duurt bij voorkeur niet langer dan 2 minuten. Hierdoor kun je deze video’s ook in een niet didactische volgorde gebruiken en gewoon even opzoeken wat je wilt weten. Je weet dan snel (binnen 2 min) hoe je iets kunt oplossen.

Maatwerk Trainen.Online

Ik heb zelf al meerdere video’s op maat gemaakt voor een organisatie waarbij bijvoorbeeld SharePoint er anders uitziet dan standaard. Maar bijvoorbeeld ook omdat de werkinstructies in Office365 anders zijn bij elke organisatie. In de maatwerk video’s instrueer je als grotere organisatie dus sneller en voordeliger grotere aantallen medewerkers. Omdat er vragen in de video’s zitten en er centraal gecontroleerd kan worden wie de video’s al bekeken hebben, kunnen er sneller resultaten worden geboekt. Maatwerk eLearning kan over allerhande onderwerpen gaan die binnen een organisatie van belang zijn.

AVK 2 minuten leren

2 minuten leren

Bij de ‘2 minuten leren’ methode van AVK zorgen we voor drempelloze borging van nieuwe kennis en helpen we deelnemers concrete stappen te maken bij gedragsveranderingen. AVK ‘2 minuten leren’ is digitale coaching in de vorm van korte inspiratievideo’s. Omdat we weten dat je echt wel wilt veranderen, maar dat een steuntje in de rug best fijn is. Het enige dat je hoeft te doen is: ieder dag 2 minuten tijd investeren. Zo simpel is het. Deelnemers ontvangen gedurende 2 maanden iedere week twee video’s van ‘AVK 2 minuten leren’. Professionele ondersteuning om de persoonlijke effectiviteit te vergroten.

Mailpakket

Als het gaat om medewerkers die we in veel kleine stappen (max 2 minuten) iets willen bijleren kunnen we door middel van een veel voorkomende werkinstructie of tip, 1 keer per week een emailbericht in je mailbox laten verschijnen. Zo leer je elke week iets bij!
Of nadat medewerkers getraind zijn via 1 van de bovenstaande methodes kan de kennis herhaald worden door bijvoorbeeld wekelijks een korte tip en/of werkwijze via de mail te herhalen.

Wat past bij jou(w organisatie)?

AVK kan je hier allemaal mee helpen. Niet alleen door een uitgebreide intake waarbij de wensen en doelen worden geïnventariseerd en de beste trainingsvorm wordt bepaald. Maar ook door een uitgebreide nazorg die in het teken van borging staat. Dat kan zijn in de vorm van korte eLearning modules, een online helpdesk of een mailpakket waarbij de deelnemers tot een paar weken na de training wekelijks een mail ontvangen met extra informatie over het geleerde in de training. Al dan niet ondersteund met interactieve video’s en oefeningen. Informeer eens vrijblijvend naar de mogelijkheden. Wij helpen je graag verder!

Gerelateerde trainingen