Goedkeuring aanvragen voor documenten of verlof in MS Teams

Gepubliceerd op: 9 april 2021Geschreven door:
Goedkeuringsaanvraag in MS Teams

Microsoft Teams heeft een handige functie ingebouwd die het eenvoudig maakt om goedkeuringen aan te vragen. Dat kan bijvoorbeeld zijn voor een definitieve versie van een document, een verlofaanvraag, opdrachtbevestigingen of onkostenvergoedingen.

Je kunt een goedkeuringsaanvraag rechtstreeks in een chatgesprek doen, maar ook in een Team of kanaal.

Goedkeuring aanvragen in MS Teams

Overzicht van goedkeuringsaanvragen via de app in Teams

Deze functie is ingebouwd in het tekstvenster van een nieuw bericht of chat. Maar het kan ook via een aparte app die je kunt toevoegen aan Teams. Voordeel van de app is dat je een overzicht hebt van al je ontvangen en verzonden aanvragen. Nadeel is dat je collega’s deze app ook moeten hebben geïnstalleerd om via de app een aanvraag te kunnen ontvangen. Maar dan kan je nog steeds rechtstreeks in de chat of een Teams bericht de aanvraag versturen en komt deze aanvraag in ieder geval wel in jouw overzicht in de app! Als je meerdere goedkeuringen moet versturen de komende tijd, of juist gaat ontvangen, dan is gebruik van de app een aanrader.

We hadden twee trainers die zo enthousiast waren over de goedkeuringen aanvraag in Teams dat ze er een vlog over hebben gemaakt. Gelukkig gaat Bouke van Kleef uit van de app Goedkeuringen waarin je een overzicht hebt van de aanvragen. En laat Ed Hartskeerl zien hoe het via de chat gaat. Dus hebben we besloten beide vlogs hier te publiceren.

Goedkeuringen aanvragen via de chat of berichten in Teams

Goedkeuringen aanvragen met de app Goedkeuringen

Ik wens je veel succes met toepassen!

Bouke van Kleef
AVK Innovatiecoach