FindTime & Planningspeiling: De nieuwe datumplanner voor vergaderingen in Outlook

Gepubliceerd op: 19 januari 2023Geschreven door:
Planningspeiling - de nieuwe datumplanner of datumprikker in Outlook

Planningspeiling is de nieuwe datumplanner in Outlook. De app was er al in Outlook Online en is nu ook beschikbaar in de Outlook desktop app beschikbaar onder de noemer FindTime. Als je een datum voor een vergadering moet plannen met meerdere deelnemers (intern en/of extern) dan is dat niet altijd eenvoudig. Met FindTime / Planningspeiling maak je een datumplanner poll aan die je verstuurt naar de deelnemers.

In deze datumplanner poll / planningspeiling kun je meerdere datums en tijdstippen aangeven. Deelnemers kunnen vervolgens aangeven welke datums zij kunnen, maar ook een voorkeursdatum  en tijdstip aangeven. Maar het grootste voordeel is dat je tijdens het selecteren van de datums meteen van je collega’s (met een Microsoft 365 account) kunt zien of ze beschikbaar zijn. Dan kun je daar vast rekening mee houden met de tijdstippen die je kiest. Voor externen zonder Microsoft 365 account geldt dat uiteraard niet. Nadat iedereen zijn of haar voorkeuren heeft opgegeven, plant Outlook automatisch de vergadering in op het tijdstip dat de meeste voorkeuren heeft gekregen.

Een datum plannen met FindTime in Outlook (desktop versie)

Een datum plannen voor een vergadering met meerdere personen gaat tegenwoordig heel eenvoudig met FindTime. Deze app bestond al binnen Outlook, maar is nu vernieuwd met een planningspeiling (datum poll). En dat maakt het vinden van een geschikte datum een stuk handiger! In onderstaande video laat ik je zien hoe FindTime met planningspeiling werkt in Outlook.

Een datum plannen met Planningspeiling in Outlook Online

Om een datum te plannen voor een vergadering met meerdere personen in Outlook Online gebruik je daar dus voortaan Planningspeiling. Gek genoeg heet het daar dus geen FindTime. In onderstaande video laat ik je zien hoe Planningspeiling werkt in Outlook Online en hoe je datums plant.

Meer leren over Outlook of een ander Microsoft programma? AVK helpt je graag met een persoonlijk leertraject op maat!

Offerte voor jouw leertraject
Andres Mol
AVK Trainer