Groener en gelukkiger door Hybride Werken

Gepubliceerd op: 15 maart 2022Geschreven door:
Hybride Werken zorgt voor werkgeluk en een groenere wereld

Als organisatie heb je geïnvesteerd in goede digitale voorzieningen: een prima infrastructuur, hardware die ondersteunt en software die je medewerkers optimaal kan laten werken. Perfect passend bij de visie van de organisatie. Dat klinkt helemaal goed!
En… is dit genoeg om een werkomgeving te creëren die mensen helpt het beste uit zichzelf te halen én bijdraagt aan het verhogen van de vitaliteit van je medewerkers? Zodat ze aan het einde van de werkdag nog steeds fit zijn? Een werkomgeving die ook geschikt is voor nieuwe flexibele vormen van werk? Kortom een werkplek die ondersteunt in duurzame inzetbaarheid?

Persoonlijk werkgeluk en een groenere wereld

Bij AVK hebben we onze organisatiedoelen zo ingericht dat we een belangrijke bijdrage leveren aan het werkgeluk van onze collega’s en tegelijkertijd een steentje bijdragen aan een groenere wereld voor onze kinderen. Daarbij staat hybride werken voor ons centraal en zijn we actief bezig om klanten mee te nemen in hybride vormen van zowel werken als leren. Nu we weer op locatie mogen trainen, geven we klanten de keuze om toch (deels) online te trainen. Dat proberen we een impuls te geven door bomen te planten in naam van de klant. En kies je toch voor een training op locatie, dan kunnen we de CO2 uitstoot van alle deelnemers die naar de locatie moeten reizen compenseren met extra bomen.

Vind de balans

Hybride werken betekent ook dat je een balans moet vinden in de wensen van jezelf, je collega’s en je klanten. Hoewel het bijvoorbeeld heerlijk is om weer fysiek ‘voor de klas’ te staan, is het ook een verademing om niet dagelijks in de file te hoeven staan. Om hybride werken dus écht succesvol te laten zijn, is het nodig om op maat gemaakte afspraken per team te maken. Dat betekent accepteren dat er verschillen ontstaan. Sommige teams hebben behoefte aan meerdere dagen per week samen op kantoor. Andere teams ontmoeten elkaar liever alleen fysiek tijdens teamuitjes.

Persoonlijk leiderschap

Werknemers zijn zelfstandiger en verantwoordelijker dan ooit. Dus met de productiviteit en betrokkenheid zit het wel goed. Het werken op afstand maakt het wel ingewikkelder om uitspraken te doen over iemands welzijn. Daar is visie en leiderschap voor nodig en natuurlijk persoonlijk leiderschap. Zorg dat je medewerkers in staat zijn om keuzes te maken en verantwoordelijkheid te nemen voor hun eigen handelen. Zodat ze bewust kiezen waaraan ze hun energie en tijd elke dag besteden, zowel persoonlijk als professioneel.

AVK helpt je daarbij met onze Digitaal Vitaal trajecten waarbij we bewustwording creëren en mensen trainen om digitaal vitaal te worden en te blijven.