Hoe kunnen AI-tools het werk van de assistant vergemakkelijken?

Gepubliceerd op: 28 maart 2024Geschreven door:
AI tools voor de assistant

AVK innovatiecoach Marianne Smits is onlangs geïnterviewd door SMI over haar visie op wat AI tools kunnen betekenen voor het werk van de assistant.

Hoe kunnen AI-tools het werk van de assistant vergemakkelijken?

“Altijd als ik aan een assistant vraag of er dingen zijn waarmee ze hun manager blij kunnen maken, zelfs als ze 24 uur werken, bedenken ze nog twee tot vijf dingen. De benodigde tijd voor die taken ontstaat door AI”, zegt Marianne Smits. Marianne is gespecialiseerd in de doelgroep assistants bij AVK Training & Coaching. Ze houdt van innovatie, zowel in persoonlijke ontwikkeling als nieuwsgierigheid. Hier komt de fascinatie voor AI vandaan. Marianne is dan ook dé persoon bij uitstek om te vertellen welke AI-tools je kan inzetten voor welke taken.

Bijblijven als assistant

“Mensen die zich niet bezighouden met AI, raken op enig moment echt achter. De tijd die je besteedt aan mails, documenten en presentaties wordt enorm verkort door AI te gebruiken. Je kunt niet tippen aan de denkkracht van AI“, aldus Marianne. Deze denkkracht zet je bijvoorbeeld in voor de volgende taken:

  • E-mails reactiever, persoonlijker en empathischer maken.
  • Documenten samenvatten, om managers te ontlasten bij het lezen van lange documenten.
  • Beleidsstukken voorbereiden, door aandachtspunten voor de manager te identificeren.

“AI helpt enorm om je creativiteit te boosten. Als je nadenkt over een onderwerp en simpelweg aan AI vraagt: ‘wat vergeet ik nog?’, krijg je altijd een paar dingen waar je zelf niet aan hebt gedacht. Jij wordt hierdoor steeds meer een sparringpartner van jouw manager”, zegt Marianne.

Lees hier het hele artikel

 

Marianne H.M. Smits verzorgt als gasttrainer diverse trainingen op het gebied van AI en de Assistant bij SMI.