Waar ligt jouw werkgeluk? Ga iedere dag aan de slag met een lach!

Gepubliceerd op: 20 september 2022Geschreven door:
Waar ligt jouw Werkgeluk? Ga iedere dag aan de slag met een lach.

Ook dit jaar was er weer de week van het werkgeluk. Een perfect moment om stil te staan bij wat jou blij maakt in je werk. Wat is jouw antwoord op de vraag: wat maakt jou blij in je werk…….?
Weet je dit niet 1 2 3 te benoemen. Lees dan even door!

Werkgeluk betekent voor mij dat ik van mijn werk energie krijg. Natuurlijk kost het werk ook energie, zeker als er uitdagende klussen, zoals nieuwe trainingen ontwikkelen, gepland staan. En juist dat gééft mij ook energie: ik word blij van zaken waarbij ik ‘mijn hersenen kan horen kraken’ en nieuwe dingen leer. Dus: zolang ik aan het einde van iedere dag meer energie over heb dan ik heb verbruikt, dan is dat voor mij een dag met werkgeluk. Omdat ik werk heb gedaan waardoor ik energie krijg en dat mij motiveert.

Wat zijn de energiegevers voor jouw werkgeluk?

Wanneer voel jij je op je best, lijk je maar door te kunnen blijven gaan en wordt je heel vrolijk? De dingen waar je energie van krijgt zijn de dingen die bij jou passen. Dingen die je leuk vindt om te doen, waar je interesse ligt en waar jij je passie en talenten in kwijt kan. Dingen waar je enthousiast van wordt, waar je ogen van gaan stralen als je erover praat. Hoe kom je er nu achter wat jou energie geeft? Maak het niet te moeilijk…

1. Schrijf op (waar jij):

  • enthousiast over bent
  • vrolijk van wordt
  • positief door geraakt wordt
  • van geniet
  • wat je met een glimlach doet
  • wanneer je je aangenaam voelt
  • in flow van raakt

Geef al die verschillende momenten dan een cijfer op een schaal van 1 (heel weinig energie) tot 10 (enorm veel energie). Óf:

2. Vraag jezelf af wat je zou doen als je helemaal niets hoeft.
Dat zijn dan waarschijnlijk dingen die je écht leuk vindt en waar je energie van krijgt. Als je goed van jezelf weet waar jouw ‘accu van oplaadt’ kun je vervolgens het gesprek hierover aangaan. Zo kun je onderbouwd aangeven waar jij energie van krijgt. Energie is een hele goede richtingaanwijzer en daarmee bijzonder waardevol. Zie het als jouw kompas. Blijf daarom sleutelen aan wat jou gelukkig maakt. Zo ga jij iedere dag aan de slag met een lach!

Veel werkplezier!

Marianne H.M. Smits
AVK Innovatiecoach