Waarom iedereen de MS Teams Escaperoom zou moeten doen!

Gepubliceerd op: 12 januari 2022Geschreven door:
AVK collega's spelen de Microsoft Teams Escaperoom

Toen we tijdens de eerste lockdown met z’n allen ineens thuis zijn gaan werken, is het gebruik van Microsoft Teams geëxplodeerd. De basis van MS Teams is vrij simpel onder de knie te krijgen, dus beeldbellen, online vergaderen en hier en daar wat chatten, ging als vanzelf. Maar MS Teams is zoveel meer dan dat! Bij AVK durven we te stellen dat Teams de belangrijkste innovatie is op het gebied van samenwerken die we de afgelopen jaren hebben gehad. Maar dan moet je ook wel alle mogelijkheden die Teams te bieden heeft, benutten!

En daar schort het nog behoorlijk aan bij veel organisaties. We blijven toch vooral terugvallen op de oude, bekende werkwijze en zuchten bij de aanblik van weer een volle mailbox… Onder andere door dat ene document wat inmiddels door 3 collega’s is gereviseerd en nu zo vaak ‘aan allen’ is doorgestuurd dat niemand meer weet welke versie de laatste is. De werkdruk is hoog en we hebben geen tijd om ons te verdiepen in hoe het ook anders zou kunnen. En dat is jammer want bij een juist gebruik van MS Teams blijkt dat het (samen-)werken zoveel efficiënter gaat, dat het echt de moeite loont om je daarin te verdiepen.

Ik weet zeker dat je daar enthousiast van wordt. Nu je collega’s nog… want samenwerken met MS Teams werkt alleen als iedereen mee doet.

De MS Teams Escaperoom maakt mensen enthousiast

Zoals zo vaak gebeurt bij het doorvoeren van nieuwe werkwijzen of processen, stuit je op verzet. Mensen zijn gewoontedieren en iets veranderen wat je al jaren gewend bent, is niet eenvoudig. Alles begint met kennis en mensen enthousiast maken over de nieuwe mogelijkheden. Dan neem je de eerste bezwaren al weg en staan mensen meer open voor verandering. Maar hoe doe je dat?

Daarvoor heeft AVK de MS Teams Escaperoom ontwikkeld. Een leuke en interactieve manier om jou en je collega’s kennis te laten maken met de diverse mogelijkheden die MS Teams te bieden heeft. De MS Teams Escaperoom is samengesteld aan de hand van onze ervaringen met MS Teams. Deze hebben we de afgelopen jaren opgedaan bij de begeleiding van diverse grote en kleine organisaties die de volledige overstap naar Teams hebben gemaakt. En ja, wij werken intern ook dagelijks met Teams en zijn daar zo enthousiast over (zie ook de grote hoeveelheid blogs over Teams) dat we dit graag overbrengen op andere organisaties.

Hoe werkt de MS Teams Escaperoom?

De Ms Teams Escaperoom van AVK is een leuke manier om de kennis van de collega’s te testen en te zien hoe snel zij de code kunnen kraken. Je gaat met een aantal collega’s samenwerken in een MS Teams-team dat vooraf door AVK wordt klaargezet. In dit team ga je met je collega’s op zoek naar een aantal codes die samen in de juiste volgorde “de uitgang” van deze escaperoom geven. Maak opdrachten tegelijk met je collega’s, zoek codes in kanalen, bestanden, versienummers, en apps zoals Planner, OneNote en het laatste nieuws. Hoe snel hebben jullie de code gekraakt?

MS Teams Escaperoom van AVK

Het is natuurlijk nog leuker als je dit met 2 of meerdere teams tegelijk doet zodat je het tegen elkaar kunt opnemen! Ondertussen loopt een trainer van AVK rond om waar nodig te helpen met hints, indien een team vastloopt op een opdracht. Omdat de kennis van MS Teams niet bij iedereen hetzelfde is, gaan we graag vooraf met je in gesprek over de moeilijkheidsgraad van deze escaperoom. Wij zetten de escaperoom dan klaar in onze Teams omgeving of in die van jouw organisatie. Vervolgens volgt een korte introductie en start de tijd. Nu is het zaak dat jij samen met je team zo snel mogelijk de opdrachten uitvoert en de code kraakt!

Wij hebben er zelf al veel plezier mee beleeft en kijken er naar uit om dit ook voor jouw organisatie te mogen inrichten!

Bekijk hier de video:

Ed Hartskeerl
Microsoft specialist bij AVK